Edition 2015

XF-CF-Edition-2015

De feiten van de CF en XF 2015 edition op een rij

DAF presenteert een groot aantal vernieuwingen voor de populaire CF- en XF-serie met efficiënte MX-motoren. Waardoor ze nóg beter zijn en nóg zuiniger: 5% of zelfs meer! Voor lage operationele kosten en de hoogste opbrengst per kilometer. En dat zeggen we niet alleen zelf! 

BELANGRIJKSTE VERBETERINGEN

  • Nog lager brandstofverbruik door motoroptimalisaties  
  • Nog meer comfort door vernieuwde stoelen en optioneel lederpakket 
  • Nog meer remvermogen door verbeterde MX Engine Brake  
  • Nog meer brandstofbesparing door nieuwe spoilers en fenders 
  • Nog beter inzicht voor de chauffeur in rijtijden en rijgedrag door verbeteringen in de DPA Maximaal rendement dankzij nieuwe Low Deck en Silent 
  • Meer laadvermogen voor diverse CF en XF varianten door gewichtsbesparingen 
  • Tijdig onderhoud plannen door standaard service-indicatie 
  • Nog hogere brandstofefficiency door Eco Mode en Predictive Cruise Control 
  • Minder bandenslijtage en lagere kosten door standaard bandenspanningsmeting

EFFICIENT

PACCAR MX-motoren staan bekend om hun hoge efficiency. Door tal van verdere verfijningen zijn ze nóg efficiënter! Resultaat: een brandstofbesparing van zo’n 2%! Goed voor het milieu én voor uw rendement.

REMVERMOGEN

De remprestaties van de MX Engine Brake zijn nog verder verbeterd. De vernieuwde MX Engine Brake levert nog eens 20% meer vermogen (bijvoorbeeld 360 kW bij 2.000 t/min bij de MX-13 motor) en is daarmee voor het merendeel van de toepassingen een uitstekend alternatief voor een retarder. Door de
vernieuwde bediening – vanaf nu in drie stappen vanaf de stuurkolom – is het remvermogen optimaal aan te passen aan de rijomstandigheden. Dat rijdt comfortabeler en scheelt remslijtage en brandstof.


ECO MODE

DAF Eco Mode 640

Standaard op de nieuwe 2015 Edition: Eco Mode. Daarmee wordt het motorkoppel in de eerste elf versnellingen met 10% gereduceerd. Want in het merendeel van de situaties hoeft toch niet voluit geaccelereerd te worden – al blijft die mogelijkheid bestaan door een druk op de knop. Eco Mode betekent in de dagelijkse praktijk een extra brandstofbesparing van 1%.


STATE-OF-THE-ART

Nieuwe state-of-the art technologieën: Predictive Cruise Control en Predictive Shifting. Met behulp van geavanceerde GPS-technologie wordt bepaald waar de truck zich exact bevindt en met welke rijomstandigheden de komende 1 tot 2 kilometer rekening moet worden gehouden. De systemen ‘kijken’ vooruit en anticiperen op hellingen en afdalingen. Binnen de ingestelde bandbreedte bepaalt Predictive Cruise Control de ideale snelheid en Predictive Shifting de ideale versnelling. Dankzij Predictive Cruise Control en Predictive Shifting kan 3% aan brandstofverbruik en CO2-emissie bespaard worden, met name op heuvelachtige trajecten. Met Mild Cruise Control (MCC) accelereert de truck weer soepel naar de ingestelde waarde. Ook dat bespaart brandstof en is veel comfortabeler voor de chauffeur.


STIL

DAF-Euro-6-CF-Silent

Voor stedelijke distributie in avond en nacht ontwikkelde DAF de unieke CF en XF Silent. In de speciale ‘Silent-mode’ heeft die een geluidsniveau van minder dan 72 dB(A), waarmee certificering als ‘Quiet Truck’ mogelijk is. Daardoor kunnen ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen geladen en gelost worden in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. De nieuwe Silent uitvoeringen zijn uitgerust met de krachtige en zuinige 10,8 liter PACCAR MX-11 Euro 6-motor die sowieso bekend staat om z’n lage geluidsniveau.

COMFORTABEL

DAF-Euro-6-leather-pack-05

Naast een ruime cabine en en goede bedden is zitcomfort voor een chauffeur van essentieel belang. De stoelen van de nieuwste generatie bieden standaard al een uitstekend zitcomfort met extra zijdelingse steun. Tegen meerprijs is nu bovendien een fraai, volledig lederen interieur leverbaar waarbij stoelen, stuurwiel en deurpanelen (XF) zijn uitgevoerd in een chique ‘copper’-kleur met rood-oranje accenten. Daarmee krijgt het interieur een extra luxueuze uitstraling en wordt het comfort verder verhoogd.

AERODYNAMISCH

Smart roof spoiler

Voor de nieuwe CF met Sleeper Cab werd een nieuw aerodynamisch pakket ontwikkeld. Met een dakspoiler die 10 centimeter hoger is.
Fenders die de volle breedte van 2,55 meter afdekken. Speciaal voor de nieuwe XF Super Space Cab Low Deck-voertuigen met 91 cm koppelschotelhoogte is er een compleet nieuwe dakspoiler, die tot 4 meter trailerhoogte gaat. Voor een optimale aerodynamica voor het meest gunstige brandstofverbruik.

INFORMATIEF

De DAF Driver Performance Assistant (DPA) helpt de chauffeur om zo zuinig mogelijk te rijden en informeert over brandstofverbruik, remgedrag en bandenspanning. Bij de CF en XF wordt nu bovendien de informatie van de tachograaf op het centrale informatie display geprojecteerd, waardoor de chauffeur nog beter rijtijden en snelheid in acht kan nemen om overtredingen te voorkomen. Het scherm geeft bovendien aan wanneer de truck aan de volgende servicebeurt toe is. Zo kan onderhoud tijdig uitgevoerd kan worden, eveneens met het oog op maximale voertuigefficiency.

DAF XF Euro 6 Interior instrument panel

DAF Transport Efficiency

DAF-Pay-off-nl

DAF Transport Efficiency heet onze filosofie om u de hoogste opbrengst per kilometer te bieden.

Lees meer

Euro 6 Configurator

DAF Euro 6 truck configurator

Welk transporttoepassing ook, DAF heeft altijd een passend antwoord. Gebruik de DAF Truck Configurator om te kijken welke Euro 6 truck het best bij uw wensen past.

DAF Euro 6 Truckconfigurator

Zoek uw dichtstbijzijnde DAF-dealer

Neem contact op met uw DAF dealer

DAF logo on dealer building

Wilt u meer weten? De DAF dealer kan u alles vertellen over de producten en diensten van DAF.

Zoek een DAF Dealer

Deel deze pagina

Wij nodigen u uit deze pagina te delen.